over mij

De rode draad in mijn carrière en het leven is mijn fascinatie voor communicatie en het menselijk bewustzijn, gecombineerd met de ervaring van geluk in het leven. Ik heb jaren gewerkt als adviseur, coach en trainer in de omgeving onderwijs, gezondheidszorg, welzijn en het bedrijfsleven. Ik richtte mij daarbij vooral op loopbaanontwikkeling, counseling, beroeps- en carrièreonderzoek, individuele begeleiding en training. Tegenwoordig begeleid ik hoofdzakelijk mensen in individuele gesprekken.

In het contact met de mensen waarmee ik werk en leef, in combinatie met mijn natuur om te ontdekken en te leren, ben ik via vele inspiratiebronnen tot het inzicht gekomen dat we in ons leven veel dingen geleerd krijgen die het lastig maken om dát te ervaren waar we waarschijnlijk allemaal uiteindelijk naar op zoek zijn: balans, geluk, Liefde. En dan bedoel ik niet het geluk, de balans of de liefde zoals ons dat geleerd is, als iets dat van anderen moet komen. Maar als in: aanwezig zijn met wat er werkelijk is. Eerst en vooral bij jezelf. En daarmee ook bij anderen. Kort gezegd: niet balans, geluk of liefde zoeken, geven of krijgen maar het te leven.

Tegelijk is mij duidelijk geworden dat het veel minder ingewikkeld is dan we denken en ons verteld wordt. Er lijkt erg veel waarde gehecht te worden aan kennis, weten en ons denken. En natuurlijk heeft dit zijn plaats. Maar hoe komt het dan dat we met alle kennis die we hebben opgedaan, en met alles dat we weten, en al het denken dat we doen nog steeds niet daar zijn waar we denken dat we kunnen zijn, nog steeds niet gelukkig zijn, we ons nog altijd niet vrij voelen?

Simpelweg omdat “het denken” niet “het leven” ís. Het is slechts één van de manieren waarop het leven zich uitdrukt. En ook dat te ‘weten’ helpt niet om gelukkig te zijn. Dan is de vraag, wat missen we dan, wat hebben we nog nodig? Onze beweging is dan om dit bij de ander te zoeken. Maar het leven is intelligent en is van nature in alles op zoek naar een balans. Dus ook hier. Want waar we via de ander uitkomen, is uiteindelijk bij onszelf. En dan niet alleen ons denken maar meer het totaal van onze werkelijke ervaring.

De kennis en ervaring die ik in de jaren heb opgedaan heeft mij geleerd mensen niet meer bezig te laten aan de oppervlakte, geen nieuw gedrag aan te leren, geen betere versie van zichzelf te laten ontwikkelen maar om naar de kern, de wortel te gaan en van daaruit helderheid te vinden en op die helderheid je keuzes, je leven te baseren.

Mocht je overwegen om een gesprek met mij aan te gaan dan is het goed om te weten dat ik geen psycholoog, therapeut of behandelaar ben. Ik heb geen diploma’s op dit gebied of geaccrediteerde licenties. Wel ben ik lid van de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches). Ja, ik heb veel kennis en ervaring opgedaan met verschillende opleidingen, toch gebruik ik geen modellen, methodes of stromingen. Wat ik wel te bieden heb is mijn ervaring en mijn eigen kernwaarden waarvan je hierboven een indruk kunt krijgen.